Gezi Eylemlerinin 10. Yılı

Bugün, 28 Mayıs 2013’te ekolojik duyarlıkla başlayıp Cumhuriyet’i yenileme denemesine dönüşen Gezi eylemlerinin 10. yılı. İstanbul’da başlayan Bayburt ve Bingöl dışında tüm illerimize yayılan, 30 Ağustos’a kadar devam eden eylemler, günün sonunda Türkiye’nin 8’i sivil, 11 canına mal olmuş, eylemlerde 9063 kişi yaralanmıştı. Türkiye bugün, Cumhuriyet’i bir kere daha yenileme denemesi için bu kez sandık başında.

Okumaya devam et “Gezi Eylemlerinin 10. Yılı”

Bir Ödevin Analizi

104 yıl önce bugün Mustafa Kemal, “bilfiil işgal “edilmiş” bir ülkenin kurtuluş ve kuruluşunu örgütlemek için Samsun’da karargâh kurarken, 104 yıl sonra Türkiye, diğer seçenekleri paranteze alıp “ikiden seçmeli” bir sınava hazırlanıyor. Gençler ise dış etmenlerden yalıtılmış, kendilerine kapanmış, “beşten seçmeli” testlerin üzerine ter döküyor! Türkiye de gençler de iyi bir gelecek için çalışıyor! Peki bu çalışma biçimi iyi bir gelecek vaat ediyor mu?

Okumaya devam et “Bir Ödevin Analizi”

Seçim ve Eğitim

Demokrasiyi sandıktan ve oy kullanmaktan ibaret gören seçim sistemi, “demokratik” tavır bakımından, Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin gerisine düşmüş görünüyor. Gençlerin geleceklerini belirledikleri üniversite sınavlarındaki soruların altına beş seçenek yazarak onlara “çoktan” seçme olanağı tanıyan ÖSYM bile, iktidar ve muhalefet blokları biçiminde sadece “iki seçenek” dayatan seçim sisteminden daha “demokratik” değil mi?

Okumaya devam et “Seçim ve Eğitim”

Şekercilerin Seçimi ve Doktor

14 Mayıs 2023 Seçimleri

YSK Başkanı Ahmet Yener, 14 Mayıs 2023 seçimlerinde “Yurt içindeki seçmen sayısı 60.697.843’tür; bunun 30 milyona yakınını kadın seçmenler oluşturuyor. Bu seçimde ilk kez oy kullanacak genç seçmenlerin sayısı ise 4.904.672.” diyerek seçim sonuçlarını seçimden önce ilan etmiş oldu! Ama… ‘Ama’sını mutlaka konuşmalıyız!

Okumaya devam et “Şekercilerin Seçimi ve Doktor”